Inte bara Trump

Kanske dags att rusta upp justitiedepartementet i Paramaribo?

Det finns politiker och det finns politiker. En alldeles särskild sort tillhör vicepresidenten i Surinam, Ronnie Brunswijk. Nu har han orsakat rubriker igen.

CNN berättar hur han, som lagledare och ägare till fotbollslaget Inter i Moengotapoe, tog ut sig själv att spela i CONCACAF-matchen mot Olimpia från Honduras.

Kanske inte så konstigt om det inte är så att Brunswijk är 60 år fyllda och ville vara med för att hamna i rekordböckerna. Efter matchen är han filmad i bortalagets omklädningsrum där han delar ut dollarsedlar till motståndarlagets spelare! Det gillade inte CONCACAF (Centralamerika och Karibiens motsvarighet till UEFA) som nu ska utreda Brunswijks agerande.

Hans finansiella stöd till motståndarlaget hade dock ingen inverkan på matchresultatet. Honduranerna vann med övertygande 6-0. Huruvida Brunswijks joggande på planen betydde något är tveksamt.

Det skulle kunna vara en rolig historia. Men man ska ha i minnet att Ronnie Brunswijk var livvakt åt diktatorn Desi Bouterses innan han startade ett inbördeskrig mot sin chef för att han inte fick påökt. Det djungelkommando han startade blev sedan en del av den reguljära armén. Förra valperioden lierade han sig med Bouterse men senaste valet, i fjol, stöttade han oppositionen som också vann. Då utsågs han till vicepresident.

Någon bortamatch blir det emellertid inte för Brunswijk. Han är internationellt efterlyst av Interpol för knarksmuggling och grips sannolikt omedelbart om han lämnar Surinam.

Mer om Brunswijk i min bok GUYANA - rapport från ett falnande Eldorado.
Bokus!

På väg in mot Paramaribo. Vänstertrafiken måste vara ett arv från britterna i denna annars nederländska f.d. koloni.
Etiketter: surinam

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln