Ryttel vid Rytterskulle

Söndagspromenaden togs vid Backåkra, vilket har börjat bli en vana. Några kilometer österut mot Sandhammaren och tillbaka. Strax före Sandhammaren är ett öppet fält där det alltid finns tornfalkar.

Jag hade hoppats på ängshöken den här gången också, men... Å andra sidan fick jag full show av tornfalkarna. De var tre som mest.

Nu ser jag med tillförsikt fram emot vad jag kan få för motiv när jag drar norrut.

Rytterskulle var platsen där diktaren Bo Beskow (Elsas grabb) bodde. Det var han som lockade Dag Hammarskjöld att skaffa kåken vid Backåkra, som de båda vännerna kallade Amiralitetet. Lokalbefolkningen var lite gramse på bonden som sålde till Hammarskjöld. De var inte så pigga på att ha FN:s generalsekreterare i grannskapet. Det gick över.

Etiketter: sverige

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln