Vaccination - en solidaritetshandling

Det diskuteras rättigheten att få säga nej till vaccination i P1 nu på morgonen. Vaccination är ju en förutsättning idag för att resa. En självklarhet för en kosmopolit.

MEN - det som inte sägs från vaccinförespråkarna är ju att det handlar om en akt av solidaritet. Du vaccinerar dig inte bara för att själv kunna klara dig bättre i en pandemi, utan även för att delta i förhindrandet av spridningen till dina medmänniskor. Allt behöver inte vara lagar, regler och avtal för att man ska förstå hur man uppträder.

Man kan visst prata om rättigheten att få säga nej till vaccin men om argumentet "att själv få bestämma" är det som avgör ens beslut får man vara beredd på att bli betraktad som en osolidarisk, självupptagen skitstövel. 

Etiketter: sverige

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln