Snogeholm by foot

Att gå upp i fågeltornet innebär att man omedelbart hamnar i motljus.

Dagens arbetspaus blev ett skogsbad i Snogeholms friluftsområde under en skön sensommardag.
12 500 steg i delvis gammelskog, längs sjökant och öppna hagar. Och förhållandevis ensam på stigarna trots en del bilar på parkeringen. Ingen som skrämmer naturen.

En ekorre samlade inför vintern, en hackspett jobbade på, två färggranna nötskrikor passerade stigen, en taltrast knyckte på nacken åt mig och hägern och ormvråken seglade iväg då jag kom för nära.

I fågeltornet kunde jag konstatera att det var som vanligt. Alltså sjön och eventuell skådning låg i rakt motljus.

En grann räv spatserade kring, ganska nära, men satte av i full karriär då jag harklade mig för att inte chocka den. En rådjursfamilj tog ut avstånd då jag passerade.

OIch så mötte jag två tyska grabbar i tolvårsåldern, intensivt språkande. De frågade efter "the swimming area". Jag pekade ut riktningen mot Snogeholmssjön och de fortsatte. En knapp halvtimme senare mötte jag en typisk ungdomsledare som undrade om jag sett två grabbar... Ytterligare ett par kilometer fram hittade jag ett större gäng sittande på en dammig grusväg. Jag försökte få dem att gå ytterligare 75 meter då de skulle ha en fin sittgrupp i sten att ta i besittning.

Nejnej, vi väntar på några, sade en av ledarna.

Jaha, tänkte jag. Det skulle nog ta någon timme att få in badboysen i ledet igen.

Etiketter: sverige

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln