Ett horn i hyllan

Jag dekorerar vardagsrummet efter flytten. Vid min bokhylla hänger ett horn från en indisk vattenbuffel. Det fick jag i femte klass på Magnus Stenbocksskolan i Helsingborg av en lärare i mitten av 1960-talet.

Vår ordinarie klassföreståndare var sjukskriven på grund av diskbråck. Vi uppvaktade henne med choklad och blombukett på det som då kallades för lasarettets vanföreanstalt.

Under hennes sjukfrånvaro hade vi vikarier. Buffelhornsmannen var en av dem. En dag hade han med sig en stor kartong och i den fick alla elever lov att ta vars ett buffelhorn. I sanning en märkvärdig lärarinsats. Han hade bott i Tunisien och pratade mycket om Habib Bourgiba. Han var en äldre man i skägg och tröja. Jag minns inte hans namn.

En annan av vikarierna var en ung man och nattredaktör på HD samtidigt med lärarjobbet. Han tog oss med på studiebesök till redaktionen på Vasatorpsvägen en kväll. Han gick alltid klädd i ljust grå kostym och hade en smal svart slips. Han minns jag inte heller vad han hette.

Klassföreståndaren hette Gun Ohlsson. Vi hade henne i flera år. Det enda jag kommer ihåg är hennes frånvaro.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln