Hedrande vandring

I dag har jag varit en månad i Lüneburg. I går for jag till Lüneburgerheden och vandrade. Det är ett ganska stort naturreservat, knappt tre mil väster om stan. Nästan på cykelavstånd.

Från orten Undeloh som ligger en bit in i reservatet utgår en rad olika vandringsleder. Jag valde M13 - står för Mittelschwer 13 kilometer. Fast särskilt svår var den inte. Heden har inte börjat blomma än, så det var ganska färglöst. Inte heller så mycket fågel- eller djurliv som jag hade hoppats på. Ändå var det inte så mycket folk ute på leden, åtminstone inte den jag hade valt.

Hela Undeloh verkar leva av naturreservatets dragningskraft på vandrare och naturmullar. Pensionat, hotell, kafeteriro, souvenirshoppar och glasskaféer dominerar byabilden.

Citronfjärilar, blåvingar och gulsparv noterade jag ute i spåret. Någon guldbagge kravlade runt i hedblomstren.

Jag irriteras till en del av mängden cyklar och cyklister som ständigt ökar på vandringslederna. Ett störande moment då de kommer farande ibland i rätt hög hastighet. Dessutom är ett återkommande irritationsmoment alla dessa illitterata hundägare som inte kan läsa skyltarna som säger att hunden ska hållas kopplad. Inte minst nu när barnkammarna i naturen görs i ordning för nya kullar.

I dag blev det vanliga rutten i Lüneburg. 14ooo steg och 11,09 km enligt min träningsklocka, 12,28 km enligt Runkeeper i mobilen.

Vädret blev bättre efterhand under de två timmar jag var ute. Noterade två fina nötskrikor alldeles invid stigen, flera mindre hackspettar och en spillkråka som jag kunder peka ut för en fågelskådare med kikare och drog in en och annan poäng. Och så farbrorn som leder sin rullator, stavgängarna och några joggare.

Etiketter: tyskland

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln