Vamos a Argentina

Du köper Den falske ingenjören till exempel på Bokus. Du köper Den falske ingenjören till exempel på Bokus.

Den falske ingenjören kom från Närke och hette i verkligheten Hjalmar Fredrik Stavelius.
Han nådde många framgångar i Argentina - och en motgång, som fortfarande är kvar i minnet hos lokalhistorikerna i Córdoba.

Han har ett kapitel i min bok om svenskar i Argentina.

Där kan man också läsa om fårfarmare i Patagonien, malmöiten som  jagade Butch Cassidy eller artilleristerna som deltog i revolutionen.

Vi går på Strindbergdrama i San Telmo och sjunger Taube på pampas, kollar fåglar med Olrog och fotboll med Maradonas favoritlag, de blågula Boca Juniors. Slutligen reser vi till Oberá och träffar svensktalande barnbarn till en glömd emigrantvåg för 120 år sen.

Jag var nio månader i Argentina 2009/2010. Det var virusfritt och en skånsk vinter förvandlades till en enda lång sommarvärme. Det är lockande att åka igen i höst...

Du kan köpa boken via Bokus
och följa med mig till Buenos Aires, Córdoba, Rosario och Misionesprovinsen.
Boken nominerades som en av åtta till utmärkelsen
Årets bok om historia 2011.

Jag åker också ut och föreläser och berättar om svenska spår i Argentina, en föreläsning som blivit mycket populär och som jag genomfört ett tjugotal gånger. Boka in mig i oktober till din förening. Se mer under Föreläsningar.

Avenida 9 de julio, Buenos Aires 2009.
Avenida 9 de julio, Buenos Aires 2009.
Etiketter: argentina

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln