On the road again in 2021

Klart att det finns planer på resande 2021.

Om jag får bestämma blir det en tur utanför EU under påsken. Till Storbritannien och företrädesvis England. Jag har filat på en roadtrip med Sigge som ser ut ungefär så här:

1. Till Lindisfarne. Den sägenomspunna ön utanför nordöstra Englands kust med resterna av klostret som vikingarna anföll år 793 och som sedan kommit att räknas som inledningen på vikingatidens röjarresor. Under ebb lär man kunna gå ut till ön.
Jag köpte för en tid sedan Magnus Magnussons fina bok om Lindisfarne för att få inspiration. Lindisfarne är ett måste för mitt nyväckta vikingaintresse.

2. Därifrån är det inte långt till Hadrianus mur. Självklart ska den beses och om möjligt vill jag gärna vandra längs muren, över hedarna, mellan typiska engelska byar och pubar. Det var romaren Hadrianus som gjorde det Trump inte lyckades med. Han byggde en mur. Fast han var mer rädd för pikter, kelter och andra högländare.

3. Sigge och jag ämnar därpå styra västerut och landa i Lake District. Windermere och landskapet däromkring bildade ju fond till Richard Adams bok Pesthundarna. Den läste jag för 40 år sedan, men redan då tyckte jag att Lake District kunde vara ett resmål. Nu kan det bli av. Beatrix Potterland.

4. Liverpool next. Hjärtat kanske inte i första hand klappar för the Reds, men Beatles har man ju hört. Dessutom har jag sparat mina John Lennon-vinyl, när resten sålts. Som grädde på moset har jag druckit drinkar med Cynthia Lennon på Gothia Towers i Göteborg.

5. Därpå blir det färja till Isle of Man. Vikingar, kelter, motorcyklar och svanslösa katter står på menyn. Kanske hittar jag min gamle tandläkare där som flyttade dit för ett antal år sedan.

6. Under tillbakaresan ska jag försöka göra utrymme för ett besök hos min vän radioidolen Mike som bor i Shropshire. Sist sågs vi i Hannover.

Så covid-19 – lägg av nu, så sticker Sigge och jag när de engelska hedarna torkat upp, ekdungarna grönskar och Nasse sticker ut trynet ur vinteridet i Christoffer Robins skog.

Har du tips och idéer inför min UK-tripp, eller bara vill dela med dig av egna resdrömmar är du välkommen att kommentera.

Me and Mike.
Etiketter: england storbritannien

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln