Föreläsningar

Militärmuseet i Ystad 2016 Militärmuseet i Ystad 2016Jag åker gärna ut och pratar för föreläsningsföreningar, på bibliotek eller hos byalag.
Detta är mina ämnen:

A walk across Europe
Tillsammans med min medvandrare Pelle Brask pratar och visar vi bilder från fotvandringen från Abbekås i Skåne till Santiago de Compostela i Galicien. Berättar om fotblåsor, översvämningar och alla de härliga människor vi träffade.

Där har du heller inte varit
Bilder och berättelser från udda resmål i världen dit inga charterresor tar oss. Nedslag bland annat på St Kilda utanför Yttre Hebriderna, i låtsaslandet Transnistrien, på indiska Coromandelkusten och i Kaukasus bergsområden.

Svenska spår i Argentina
Visste du att presidentpalatset i Buenos Aires ritats av svenska arkitekter, att det finns en svensktalande koloni mitt i urskogen i Argentina eller att landets flyghjälte började sin karriär på Rinkabyfältet? Inte bara Evert Taube drog till Sydamerika.

Svenskarna i terrorns Kongo
När kung Leopold II av Belgien kolonialiserade Afrika var många av hans handgångna män svenskar. En mörk del av den svenska historien som vi varken är särskilt stolta över eller ens känner till.

Ett författarskap
Kåseri om ett liv bland böcker, egna och andras. Om skånska ord och skånsk historia, om svenskar i världen, lite kriminalromaner och en vandring genom Europa.
 
Varje föreläsning tar ungefär en timme och det ges alltid utrymme för frågestund. Är din förening eller ditt bibliotek intresserad – välkommen att höra av dig.