Jörn Svensson 1936-2021

Jag läser i SvD att förre riksdagsmannen Jörn Svensson, en av våra sista kommunister, har avlidit.
Jörn Svensson var alltid intressant att möta. Han hade ett stort engagemang och en utvecklad retorik. Sista gången jag såg honom är många år sedan och det snabba mötet har jag skrivit om tidigare i bloggen i krönikan om sista bricklunchen på Domusrestaurangen i Kristianstad.

Du kan läsa krönikan Sorgemusik över bricklunchen här.

Jag minns hur fotografen Peter Åklundh och jag sågade huvudet av honom efter en sommarintervju för Kristianstadsbladet på Nymölla ängar, alldeles vid huset där han sommarbodde med hustrun Margareta Winberg.

Vi pratade politik och litteratur, dryftade hans intresse för vildkaniner, björnbär; han introducerade mig för Buddenbrocks och Vargas Llosa, saknade gamla tiders fosterländska högermän och beklagade ofriheten i den politiska strukturen i östländerna. Intervjun gjordes 1985.

Etiketter: sverige

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln