Blodspår i Batumi

När nu Zlatan och hans vänner ikväll ställer upp för att krossa Georgien i VM-kvalet i Batumi så hoppas jag att de också får en möjlighet att se sig om i denna fina stad.

Kapten Mike och jag var i Batumi 2016. I "Läsa, resa, dö" skrev jag om Batumi:
 

"Batumi är Bakus bohemiske lillebror. Lite vildare, lite skitigare och mycket charmigare. Efter veckans bästa kebab från ett hål i väggen i de turkiska kvarteren sjunker jag ned i stolen, nickar åt barberaren i Batumi som steriliserar rakkniven med sin cigarettändare, lutar mig bakåt, blundar och känner det skarpa stålet snabbt snitta av veckans skäggstubb.
Resten av den ljumma kvällen vid Svarta Havets strand tillbringar jag med plåsterlapp på hakan."

 

Läsa, resa, dö kan du köpa hos Bokus eller de andra nätbokhandlarna. Boken består av 85 reportage och reflektioner från världens vimmel. 
Hej Sverige! Mitt tips 3-0 till oss.

Batumi by the Sea. Batumi ligger vid Svarta Havet, alldeles vid den turkiska gränsen.
Etiketter: georgien

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln