På väg igen

Det är väl skyltat i Tyskland. Oavsett om du kör på autobahn eller traskar runt i spenaten.
Det är väl skyltat i Tyskland. Oavsett om du kör på autobahn eller traskar runt i spenaten.

Jag ska packa datorn och en kasse böcker. I måndags pratade jag om platser du inte heller har varit på bland pensionärer på Jägersro i Malmö. Det gick alldeles utmärkt även om lampan gått sönder i deras bildkanon. Teknikern Patrik lyckades emellertid trolla fram en storbilds-TV och faktum är att bildkvalitén blev ännu bättre.
Svårt att uppskatta hur stor publik men mellan 80 och 100 var det nog.

I dag är det två framträdanden.

Jag kör till Kristianstad och Östermalmskyrkan för att prata om vandringen från Abbekås till Pamplona som jag genomförde med vännen Pelle för nu fem år sedan.
En pilgrimsvandring som blev en luffartur.
Det handlar om alla härliga människor vi mötte under turen, alla märkliga övernattningar vi gjorde, om blåsor på fötterna på nordtyska plattlandet eller benhinneinflammationer i Jurabergen, om pastor Uli som pratade svenska, revolutionären Hady och Dominic som var monarkist. Och många andra förstås.

På kvällen far jag vidare till Billinge och föreläsningsföreningen där som engagerat mig igen. De har tidigare tagit del av fotvandringen och nu ska de höra om svenska spår i Argentina.
Det blir Agda och Sigrid från djungeln, Don Andino i Anderna, Boca Juniors, Evert Taube och mycket mera.

Sen ska jag ta ledigt ett tag och öva mig inför pensionen. Men vill du och din förening ha en rolig och annorlunda föreläsare så hör av dig.

Det svenska inflytandet på Boca Juniors kan väl knappast visas bättre än med den här matchtröjan.
Etiketter: sverige

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln