Väloljade argument

Problemen belyses på Oljemuseet i Stavanger, men vems är ansvaret?

På måndag är det val till stortinget i Norge. Det märks inte mycket av det. Någon oengagerad valarbetare försöker dela ut någon sladdrig lapp med sitt politiska budskap. Erna Solberg ler förbindligt från någon affisch. Det känns fjärran.

På SVT läser jag om det norska dilemmat - att fortsätta tjäna pengar på att pumpa upp olja, samtidigt som man ska sluta använda den. Det går bara inte ihop. De flesta partier, förutom Miljöpartiet och Sosialistisk Venstre, vill fortsätta pumpa olja. Bättre vi tar upp och producerar "renare olja" än andra gör det, tycks den allmänna meningen vara.

Calle Elfström skriver en intressant krönika.

I går besökte jag det norska oljemuseet här i Stavanger. Trots att hela museet mer eller mindre är dedikerat åt oljebranschen så tar man faktiskt upp frågan om omställningen på allvar. Klimatförändringarna och deras orsak hymlar man inte med. Det är lösningen på problemet som orsakar debatt.

Etiketter: norge

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln