Kaos är granne med Gud

Jag tänker på Stagnelius citat för att muntra upp mig, nej för att faktiskt orka gå vidare i det kaos som flyttningen från normalstort hus på Österlen till mindre lägenhet i Ystad inneburit.

I väntan på bokhyllor ligger bokhögarna staplade i vardagsrummet med enbart en smal gångväg längs väggarna. 
Det är intressant att navigera i bokhavet och studera vilka titlar som hamnat överst i en hög. Där ligger bestsellers som Doctorows Ragtime, Guillous Mellan rött och svartThe tailor of Panama av John LeCarré. Men också Che Guevaras Dagbok från Bolivia, Vägmärken av Dag Hammarskjöld och Matlida Gustavssons Klubben.

Så ser jag Anarkisten av Joseph Conrad och tar upp den då jag har ett svagt minne av att jag under senare tid hamnat på något ställe där Conrads anarkist Verloc korsat mina spår. Hur minns jag dock inte.

När jag öppnar boken faller det ur en gammal artikel ur YA om Conrad. Den handlar mest om boken Lord Jim och jag förstår inte varför den ligger i Anarkisten. Dessutom - det ligger en japansk akvarell till synes i original inklämd mellan bokens pärmar. Den har jag inget minne av alls. Var kommer den ifrån? 

Anarkisten hamnar på nattygsbordet. Den har köbricka två efter Herman Hesses Stäppvargen som jag just nu strövar genom. Akvarellen ska jag rama in.

Etiketter: sverige

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln