En platsens och strapatsens berättare

När jag debuterade 2003 fick jag sammanlagt ett tjugotal recensioner. I dag ska man vara glad om någon kultursida uppmärksammar en utgivning.

Guyana – rapport från ett falnande Eldorado har fått två recensioner eller anmälningar så här långt. Det är vännen Thomas Nydahl som uppmärksammar boken i sin blogg Inre exil.
Han skriver bl.a.:

”Som så ofta förr reser Tell för att skåda ner i mörka koloniala rötter. Han berättar om, och han visar de svenskar som upptäcks på färden… Tell är mer en platsens och strapatsens berättare. Man känner i magen när han reser primitivt, man erfar med sin egen kropp hans trångt och svettigt ordnade omständigheter.”

Bibliotekstjänst har för sitt BTJ-häfte 15/2021 låtit en lektör vid namn Kent Lidman läsa boken.

Han ger den en trea i betyg. Det betyder bra. Han gillar att den är lättläst, men vill gärna ha en karta i boken och tycker att den är rörig. Det sistnämnda kan jag hålla med om ifall man inte klarar att följa flera linjer samtidigt, men det jag misstänker att Lidman tycker är rörigt är dock ett medvetet stilval. Tråkigt att det inte gick hem hos honom.

Dessutom skriver han:
”I Surinam verkade svensken Carl Gustaf Dahlberg som grym plantageägare på 1700-talet.”

Jag har varit väldigt noga med att inte peka ut Dahlberg varken som grym eller dess motsats. Slutsatsen har Lidman dragit alldeles själv.

Vill Du skapa dig en uppfattning om min nya bok, följa med på en resa till Guyana, träffa de svenska slavägarna och få veta lite mer om länderna på den vilda kusten så skicka ett mail. För 200 SEK inklusive moms och frakt är läseupplevelsen din.

Etiketter: sverige guyana

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln