Skaffa dig sommarläsning

Fram- och baksida, eller rättare sagt bak- och framsida på den nya boken GUYANA.

Gå inte över bron, säger en bister portier i Cayenne. I Paramaribo är en knarksmugglare på väg att väljas till vicepresident och i Georgetown vill inte Mr Bobb köra taxin till det bokade hotellet utan föreslår ett som ligger granne med polisstationen.
Guyanaländerna kallas den vilda kusten.
Läsarna färdas i tid och rum och möter plantage- och slavägarna Dahlberg och Filén, fången Papillon på Djävulsön, spårar en jaguar och hjälper en sengångare hitta hem.
Det här är en rapport från ett falnande Eldorado.


NY BOK
GUYANA - rapport från ett falnande Eldorado


I pandemins förhoppningsvis sista skälvande suckar börjar resplanerna ta form på nytt hos väldigt många. Precis innan covid-19 slog till i världen, mars 2020, kom jag hem från en månadslång resa i Guyana och Karibien.

Lika mycket en bok om livet idag i de tre relativt okända länderna är det en skildring av tidigare svenska resenärer och emigranter som tagit sig dit. Från 170o-talets slavägare Dahlberg från Sörmland till 2000-talets Sara Svensson från Nödinge som gjort en insats för regnskogen. Om jaguarspår och fåglar, om knarksmugglande politiker till presidenten som gjorde en Trump. Guyanaländerna kallas inte för inte för den vilda kusten.

Äventyr i djungeln blandas med intervjuer och samtal på plats i Paramaribo, Rupununi eller Djävulsön, forskning i nederländska arkiv med svenska tidningsnotiser om fantastiska arv och rikedomar.

Boken ges ut i början av juli. Du kan redan nu beställa ditt ex direkt av mig.
Inklusive frakt kostar den dig 200 SEK. Skicka bara ett mail. p.e.i.tell@gmail.com

På väg in för landning på Ogle airport, Georgetown, Guyana februari 2020.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln