Här har jag heller aldrig varit

Sigtuna.

Jag håller ibland en föreläsning som jag kallar Där har du inte heller varit. Jag tar med åhörarna på en tur till öar, bortglömda bergsområden och republiker som både finns och inte finns.

Ibland får man utmana sig själv så jag avslutade en vecka i Segeltorp med att köra till Sigtuna för frukostfika.
Där har jag aldrig varit.

Fyra timmar gratis parkering centralt. Bara det.
Halledudanedå en sån gullig liten stad. Som klippt och skuren ur en familjeserie i TV:s barndom. Den historiska stadskärnan är som en veritabel teaterkuliss. Fantastiskt vackert och vilken plats att växa upp för barn och ungdomar. Några skolklasser spelade kubb vid strandpromenaden, ett par donade med den eleganta minigolfbanan som snart ska premiäröppnas. Jag fikade (gott, rejält och bra pris) på Café Strandvillan i lugn och ro, läste Mitt i Sigtuna tills den nya ordföranden i Företagarföreningen förklarade mötet öppnat och ville att alla vid borden skulle presentera sig.
Då for jag vidare.

En lång dag med Sigge Citroën slutade hos Kjell på Sandvikens camping vid Storsjön, med ett solglittrande Östersund på andra sidan bron.
Sverige är stort. Mellan Orsa och Sveg var det tomt. Inte ens Kalle Moraeus sågs till.

Inlandsvägen.
Etiketter: sverige

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln