På hugget i vårvärmen

Under några veckor i Guyana såg jag inte skymten av någon orm. Men i Hagestad naturreservat mellan Löderup och Skillinge är det en inte helt ovanlig syn. Nu har de senaste dagarnas värme lockat fram äspingarna. Den här snyggingen höll jag på att trampa på i går.

Om en helt annan orm står det i min bok Den falske ingenjören där jag berättar om ornitologen Claes Christian Olrog i ett kapitel:


"I det lilla bladet Kontakt som ges ut av svenska föreningen, ambassaden och kyrkan i Buenos Aires, berättar Gunilla Olrog i en intervju, att hennes make vid ett par tillfällen blev allvarligt ormbiten, och en gång fick flygas till Asunción för behandling.

Men tillägger hon lakoniskt:
- Trafiken i Argentina är mycket farligare än naturen.

Norrmannen Sverre Kleiven bekräftar detta, när han och jag går en tur i limeodlingarna, på hans odlingar utanför Oberá, i Misionesprovinsen. Jag är medvetet försiktig över var jag sätter mina fötter. Den blå, vita, gula och röda korallormen är förvisso vacker, men också dödligt giftig.

Sverre hävdar att korallormarna inte är farliga om man inte ger dem fingret. Deras gap är nämligen så litet att de inte kan bitas annat än i fingret.

- Dessutom, tillägger han, finns det serum i Sao Paulo.

Jag förstår inte riktigt om det är ett utslag av stilla humor eller om han verkligen vill lugna mig."

Boken kan du köpa på Bokus

Etiketter: argentina sverige

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln