Smakar räv...

Efter nästan två veckors paus är det dags att ta itu med slutforceringen av manuset till min kommande bok Guyana - rapport från ett falnande eldorado.
Det har gått utmärkt, jag har nästan inte tänkt på texten alls så det ska bli spännande öppna den på nytt.

För att klara läsningen och redigeringen fick jag köpa en skrivare. Det kan tyckas onödigt men kostnaden är inte så stor och den kommer jag att ha nytta av framöver. Skrivaren hemma gick till skroten i samband med flytten.

Boken består av tre delar, indelade landsvis; Franska Guyana, Surinam och Guyana. Det blir några uppslag med färgbilder. Slutprodukten ställer min redaktör Mats Lundman på Ultima Esperanza Books samman och utgivning beräknas till kring 1 juli, då vi har varmt, sol och är vaccinerade.

Boken är en reseberättelse som ramar in historiska händelser och personer.

Bland annat besöker jag Sloth Wellness Centre i Groningen i Saramacca i Surinam och ser hur de tar hand om vilda djur som kommit i kläm i samhället. Förutom sengångare och piggsvin möter jag där några myrslokar. Utdrag ur boken:

Myrslokarna är ganska små, som en mindre grävling, men har kraftiga klor, den karakteristiska nosen med sin smala långa tunga som den sticker in lite överallt för att få fatt i myrorna och så till den en robust svans, lika lång som kroppen, som den lindar runt grenar och stammar där den skickligt klättrar runt i träden.

Monique kan gå in i buren till myrslokarna och prata med dem. Praktiskt taget klappa om dem.

Daniel Rolander fångar i augusti 1755 en myrslok för att studera den men den dör i fångenskap i hans rum. Han har den i ett koppel som är fäst vid en stock och en natt lindar myrsloken repet runt stocken flera varv tills den slutligen stryper sig själv.

Myrslok smakar räv och luktar lite vilt, får han reda på av en slav på gården.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln