Våren kommer! Våren kommer!

Trots snålblåst och några hagelskurar idag så känns det i luften att våren är på väg. Solen tittar fram just nu och värmer.

Dagligen försöker jag ta en tur i skogen. Jag går från bostaden rakt söderut genom Kurparken, där stolarna tagits fram intill scenen och varslar om sommarens friluftskonserter, sen fortsätter jag över vägen och in i skogen på vandrings- och cykelstigarna.

Jag gick här med Pelle för fem år sedan, på väg från Öremölla till Pamplona. På några träd ser jag de gula pilarna vi följde. Några blågula pilgrimssnäckor finns också på några ställen.

Det blir en tur ned till stora vägen. Kanske 4,5 - 5 kilometer långt allt som allt genom blandskog. Det börjar bli grönt. Fler och fler småfåglar ansluter och nu sjungs det för fullt. Jag har noterat trädgårdskrypare, svart rödstjärt, gulsparv, ett antal hackspettar och nu senast också en järnsparv, som blev min första.

Mandarinanden simmar fortfarande omkring i en av dammarna tillsammans med sina adoptivföräldrar, ett gräsandspar. Några svanar och sothöns håller också till här. Jag har ännu inte sett uttern som ska hålla till i floden Ilmenau som jag följer ett stycke. Några rådjur har jag skrämt upp.

Skogspartiet ramas i väster in av Soltaustrasse och i öster av kleingärtner-föreningar, koloniträdgårdar. Även där börjar det bli viss verksamhet. Joggare, barnfamiljer och hundägare, en och annan stavgångare möter jag på vägen.

Etiketter: tyskland

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln