Det folk pratar om...

Jag har försökt hålla en låg profil i bloggen om det som folk pratar om - covid19.

Det betyder inte att jag är opåverkad, eller skiter i det. Min förflyttning från Amsterdam till Lüneburg krävde att jag registrerade mig digitalt hos de tyska myndigheterna, så det är gjort. Och att jag kunde visa upp ett PCR-test att jag inte var smittad. Det är också gjort.

I Lüneburg är det maskplikt i innerstaden. Det är på gågatorna du måste ta på dig mask. Eller om du stiger in i en butik. De flesta butiker har öppet på ett eller annat sätt, släpper in ett visst antal kunder i taget. Ofta handlar det om kundkorgar/vagnar. Ett visst antal är i omlopp och alla som går in i butiken måste ta en sådan.

När jag kom hit var incidensvärdet - det där om hur många smittade på 100 000 invånare, på 42,6. Masktvångets nedre gräns var 35. I dag är det 71,1 i Landkreis Lüneburg, så det har inte gått åt rätt håll heller, även om det är värre på många andra håll.

En god vän i Kristianstad blev begravd i går. Han var lika ganmal som jag, men klarade inte viruset. 

Det blir långa promenader, cykelturer eller utflykter med Sigge tills vidare. Nu kommer dessutom värmen i nästa vecka, Åtminstone några dagar. Så håll ut och håll avstånd.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln