Vatten & salt

Det finns ett engagemang ute i världen. Det är viktigt. För en dryg vecka sen var det klimatprotester i Middelburg. I dag var det Världsvattendagen här i Lüneburg.

Man protesterar mot kapitaliseringen av grundvattnet, som företag á la Coca-cola försöker lägga beslag på för att buteljera och tjäna pengar. Åtminstone så var det jag så uppfattade slagorden.

Bevara ett kommunalt dricksvatten! Det borde man inte behöva demonstrera för.

Jag tycker naturligtvis att de har alldeles rätt och stöttar dem helhjärtat. Dricksvatten är en resurs för oss alla. Under Lüneburg lär de ha väldigt fint grundvatten som pumpas upp från cirka 200 meters djup. Annars är det salt som genom århundraden varit grejen i Lüneburg. Jag bor runt hörnet från saltmuseet. På ett anslag såg jag att det gått att få 200 gram salt ur ett kilo av Lüneburgermyllan. Då är det bra att det finns vatten.

På något sätt blir jag glad över en sådan här demonstration. Det pågår så många märkliga protester nuförtiden. Jag tänker på alla de som hävdar att viruset och vaccin är en komplott. Eller på de som stormade Kapitolium. Vad är det för människor?

Själv har jag bara varit med och stoppat Barsebäck, men vi gjorde det med musik och blommor och lite draghjälp av Harrisburg och Tjernobyl.

Jag återkommer till saltgruvorna.

Etiketter: tyskland

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

  • per rehnberg » Att ligga för Pampus:  ”Fint skrivet som vanligt. Hoppas du har det bra! Hankar mig fram sjölo,/ Per”

  • tell » Rijksmuseum och slavarna:  ”Jo, så är det Pelle. Vi sitter alla i samma båt och skjuter på pianospelaren, el..”

  • Pelle » Rijksmuseum och slavarna:  ”Ja, Holländarna har mycket att dölja, men wtf, hela europa + Amerika höll ju på...”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln