För fem år sen...

Det är nästan fem år sedan jag var i Lüneburg senast. Då kom jag gående över heden tillsammans med min polare Per. Vi hade startat från Abbekås glada i hågen den 16 april och en tio dagar senare nått kom vi alltså till Lüneburg. Vi stannade i två dagar. Mina fötter var inte bra.

Sen fortsatte vi. 
Jag slutade gå i Pamplona i Navarra. Polaren Per gjorde det riktiga racet och fortsatte hela vägen till slutstationen Santiago de Compostela i Galicien.

Det blev en vandring över Lüneburgerheden, genom bröderna Grimms skogar och åsar och mellan vinstockarna kring Würzburg tills vi nådde Rhen och hade gått genom hela Tyskland. Vi följde Rhen västerut i Schweiz till Basel där vi tog ut ny riktning. Det bar över Jurabergen och genom Bourgogne till pilgrimsmekkat Vezelay där vi styrde sydväst. Genom Limoges och Perigueux, över Bergerac och en förfärlig massa franska småbyar.

Vi campade och trampade genom Frankrike tills vi stod vid kanten av Pyrenéerna. Här började el camino francés och den bar in i Spanien... förlåt, Navarra.

Vår vandring blev en bok. Till fots genom Europa. Den kan du fortfarande köpa hos Bokus.   

Jag har föreläst över hela Skåne om vår vandring och vill du eller din förening ha besök så hör av dig. Oktober är årets föreläsningsfönster efter ett års pandemipanik. Se mer på föreläsningar.

Två glada herrar som lämnat Lüneburg den 29 april och hunnit fram till Grünewald.
Etiketter: tyskland

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln