Svälja handlingar

Upp flyga orden ur Google translates träsk.

Jag har nu omgrupperat och vaknade i morse i en bred säng hos själva Sülfmeistern i Lüneburg, en bit sydost om Hamburg. Resan hit gick fint. När jag passerade gränsen mellan Nederländerna och Tyskland iakttogs jag noggrant av några poliser i sin bil som satt precis innanför gränsen och på avstånd följde trafikströmmen in i landet.

Det var nog mest intresserade av hur Molly hade bundits upp ovanpå Sigge. De brydde sig inte om mig. Jag inte om dem.

Samtidigt plingade det till i mobiltelefonen, jaha, välkommen till Tyskland, här kostar etc.... Jo, men inte bara det. Den tyska regeringen hälsade mig välkommen och ville förhöra sig om att jag var medveten om gällande coronarestriktioner och karantänsbestämmelser. Storebror ser dig, även om du smyger in i en anonym röd C1:a av 2012 års modell med en holländsk omafiets på taket.

Nu på morgonen inleder jag orienteringen av min nya hemort och kastar först ett getöga på den officiella hemsidan för landkreiset. Då visar det sig att coronan ökar här och incidensvärdet är nu 49,2 - fråga mig inte vad incidensvärde är, men det är tillräckligt allvarligt för att det ska råda maskplikt i hela innerstaden. Alltså även utomhus.

Jag ska strax ut och orientera mig bakom masken rent fysiskt i omgivningarna.

Då ser jag rubriken "Svälj handlingarna" i vänsterspalten av Lüneburgs hemsida. Jag låter Google översätta den och blir naturligtvis intresserad. Är det något gammalt Gestapo- eller Stasiknep som brukas när dokumentförstöraren är ur bruk? Eller om det är ett coronatest.

Nä, det handlar om en aktion för att rädda svalorna kvar i trakten. Uppmuntra dem att sätta bon och häcka i Lüneburg. Det är riktigt rart tycker jag och en svalkoloni är den bästa hållbara insektsbekämparen vi har.

Välkommen till Lüneburg!
Sigge hälsar. Han står parkerad fem minuter bort. Alldeles gratis. Måndag till fredag morgon under veckan som gick, kostade hans parkering i Amsterdam cirka 1200 SEK.

Etiketter: tyskland

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln