Omgruppering

Jodå - det är riktig glögg som serveras på Rijnbar.

I morgon, den 19:e mars, är det två månader sen som Sigge rullade in i Amsterdam. Jubiléet firas med att vi rullar vidare och lämnar den nederländska huvudstaden med sina kanaler, broar och cyklar. Återkommer till vart det bär.

Några tips om du skulle ta dig hit. På Rijnstraat 1 ligger Rijnbar och där kan du få en mugg värmande glögg. Ja, alltså baren är enbart öppen för take-away, som alla andra krogar och barer i Nederländerna, men glöggen är äkta.

Det som är speciellt med Rijnbar är inte bara att det är en genuin Amsterdambar där traditionerna sitter i väggarna. Nej, för en svensk expat är det extra roligt att snacka en stund med Gustav från Österfärnebo som driver baren. När jag passerade idag var det tyvärr stängt, så det blir ett:
Hejdå Gustav! här istället.

På Museumsplein, alldeles mellan Rijksmuseum och Van Goghmuseet ligger några fastfoodbodar.
En av dem är The Food Crib och här har jag ätit Fatboy Burger och Junkyard Hotdog och kunnat beställa på svenska. En av tjejerna bak disken, Elise, har en mormor i Örebro och läser svenska på nätet. Hon var inte heller på plats idag, men det blev en Fatboy och alltså:
Hejdå Elise!

Är du i stan - ge dem en chans!
 

En fatboy burger på Food Crib. Yes!
Etiketter: nederländerna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln