Bara ett år

Orly, Paris 9 mars 2020. Utan mask...

I dag, den 9 mars, är det på dagen ett år sedan jag kom hem från min resa i Karibien - min Calypso Caribe. Bilden är tagen på Orly utanför Paris där jag tillbringade hela dagen i väntan på ett billigt Norwegianflyg till CPH.

Det var också i princip den här dagen, eller dagen efter som vi förstod att covid-19 skulle bli en pandemi och lock-down rullade fram över världen.
Jag hann hem. Den gången.

Resan gick så här:
Paris/Orly - Cayenne - Kourou (Djävulsön) - Albina - Paramaribo - Georgetown - Rupununi - Georgetown - Grenada (via Trinidad) - St Maarten (via Barbados, Dominica, Antigua och St Kitts) - Anguilla - St Barthelemy - Saba - Antigua - Montserrat - Guadeloupe - Paris - Köpenhamn.

Det var en resa att minnas. Det håller jag fortfarande på med. Jag skriver på boken om de tre Guyanaländerna just nu. Den hoppas jag kunna erbjuda i sommar och i höst kan det bli en bok om de karibiska öarna - inte minst den gamla svenska slavhamnen på St Barthelemy behöver muddras upp lite.

Bara ett år.
 

Etiketter: frankrike karibien

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln