Spana in Etnas utbrott

Juni 2017. På spaning i Etnas lavafält. Tre månader tidigare skadades en handfull personer i samband med ett utbrott.
Juni 2017. På spaning i Etnas lavafält. Tre månader tidigare skadades en handfull personer i samband med ett utbrott.

Vi har sett värre, sa de italienska myndigheterna i morse när Etna fick ett utbrott. Men man stängde flygplatsen i Catania då det regnade småsten och aska över landningsbanan.

Några pressröster skriker om ett stort utbrott, andra om ett mindre. Vill man följa det pågående utbrottet ungefär som den stora älgvandringen, så finns det en rad webkameror att spana in. Det ser ganska lugnt ut nu tycker jag nog.

Etna är ett imponerande stycke natur, 3324 meter över havet där det ligger i de östra delarna av Sicilien. Trots att det med jämna mellanrum får för sig att spy ut lava och aska så bor det folk i ett par tre byar ganska nära inpå. Det är också ett stort turistmål. Att trampa omkring i de enorma lavafälten, förbi de många olika kratrar som bildats, ger perspektiv på vår vidunderliga värld. Att ge sig ut i dem i flip-flops är däremot inte att rekommendera. 
 

Etiketter: italien

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln