Hälsosamt värre i Amsterdam

Hälsosam normalviktig amsterdamare på planka i Amstel.

En undersökning som refereras av australiensiska Daily Mail visar att Amsterdam är den mest hälsosamma staden att bo i. 44 städer har jämförts och Amsterdam toppar före Sydney.

Healthy Cities Lifestyle Report heter rapporten som refereras och trea kommer Wien, fyra är Stockholm och Köpenhamn femma. Intressantare är i så fall att Buenos Aires är på en 14:e plats medan till exempel Paris är på 35:e plats, London på 38:e och New York bara pinnen före Moskva som finns på 43:e plats.

Parametrar man mäter är soltimmar (inte sett mycket av än), lycka, hur lång arbetstid man har och tid som läggs på utomhusaktiviteter. Dessutom kostnaden för en flaska vatten, förväntad livslängd, luft och vattenkvalitet, antalet takeaway-restauranger (just nu: massor!) och kostnaden för ett månadskort på gymmet.

I Amsterdam finns det mer än 400 möjliga utomhusaktiviteter, berättar Daily Mail. Nederländerna rankas som femte lyckligaste landet i världen och holländarna är sjätte bäst i världen på att hålla vikten. Folkfetman utgörs av 20,4 överviktiga.

Och det är sant. Nu, under lockdown i alla fall, står det folk och gymmar i vart och vartannat gathörn, joggarna flåsar förbi på trottoarerna och strömmen av cyklister är strid. Inte många kan kallas fetknoppar. Det skulle väl vara jag då, men det finns alltså hopp om det också.
 

Etiketter: nederländerna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln