Till skogs med Hjulia

Hjulia.

Möt Hjulia, en svart skönhet av okänt ursprung. På Waterlooplein i Amsterdam hittade jag Masr som förestod en liten cykelhandel med begagnade cyklar.

Han hade Hjulia längst in i sin butik och det blev kärlek vid första ögonkastet. En så kallade mormorscykel - Oma fiets - oväxlad och enbart fotbroms. Men stabil, lättrullad och skön i lacken. För tio euro fick jag en låskedja och på köpet fick jag lampor både fram och bak, liksom tre månaders garanti och kvitto på affären. Heders Masr från Afghanistan.

Innan jag reste till Amsterdam berättade min hyresvärdinna att den lockdown som pandemin inneburit stängt alla restauranger och museer och annat. Men, tillade hon: man kan ju promenera i naturen - om man hittar den!

Så jag och Hjulia gav oss iväg till naturen idag. I tre-fyra plusgrader och duggregn styrde vi varsamt söderut längs Amstel innan vi genade västerut och målet var skogen! Amsterdam Bos.
En sumpskog, ett vattenrike, promenadstigar och inte särdeles mycket folk utre, troligen på grund av vädret. Men årets första snödroppar, en häger som lät sig fotograferas av mig med mobilen och så delade jag en kokosbolle till lunchkaffet med en orädd kaja. Det blev nog 25 km.
 

Amsterdam Bos.
Etiketter: nederländerna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

  • per rehnberg » Att ligga för Pampus:  ”Fint skrivet som vanligt. Hoppas du har det bra! Hankar mig fram sjölo,/ Per”

  • tell » Rijksmuseum och slavarna:  ”Jo, så är det Pelle. Vi sitter alla i samma båt och skjuter på pianospelaren, el..”

  • Pelle » Rijksmuseum och slavarna:  ”Ja, Holländarna har mycket att dölja, men wtf, hela europa + Amerika höll ju på...”

  • Per » Gränslöst:  ”Hej du, Jaha, då var du i Amsterdam. Hoppas allt är väl och hälsa Jullan. Ps Lot..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln