Till skogs med Hjulia

Hjulia.

Möt Hjulia, en svart skönhet av okänt ursprung. På Waterlooplein i Amsterdam hittade jag Masr som förestod en liten cykelhandel med begagnade cyklar.

Han hade Hjulia längst in i sin butik och det blev kärlek vid första ögonkastet. En så kallade mormorscykel - Oma fiets - oväxlad och enbart fotbroms. Men stabil, lättrullad och skön i lacken. För tio euro fick jag en låskedja och på köpet fick jag lampor både fram och bak, liksom tre månaders garanti och kvitto på affären. Heders Masr från Afghanistan.

Innan jag reste till Amsterdam berättade min hyresvärdinna att den lockdown som pandemin inneburit stängt alla restauranger och museer och annat. Men, tillade hon: man kan ju promenera i naturen - om man hittar den!

Så jag och Hjulia gav oss iväg till naturen idag. I tre-fyra plusgrader och duggregn styrde vi varsamt söderut längs Amstel innan vi genade västerut och målet var skogen! Amsterdam Bos.
En sumpskog, ett vattenrike, promenadstigar och inte särdeles mycket folk utre, troligen på grund av vädret. Men årets första snödroppar, en häger som lät sig fotograferas av mig med mobilen och så delade jag en kokosbolle till lunchkaffet med en orädd kaja. Det blev nog 25 km.
 

Amsterdam Bos.
Etiketter: nederländerna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln