Ruttet, Mark

Johann Cruyff har ingen koppling till eventuella åsikter som framförs i artikeln.  Bilden finns på en affisch utanför Ajax stadion.
Johann Cruyff har ingen koppling till eventuella åsikter som framförs i artikeln. Bilden finns på en affisch utanför Ajax stadion.

Vid kvällens presskonferens med den avgående premiärministern Mark Rutte kom beskedet som alla fruktat här i Nederländerna. Restriktionerna förlängs i landet åtminstone till den 2 mars.

Trots att kurvorna pekar nedåt ser myndigheterna att den brittiska varianten av coviden nu dominerar och det gör att man befarar en tredje våg. Således vill man inte lätta på restriktionerna.

Möjligen förlänger man inte utegångsförbudet som nu gäller mellan klockan 21 och 0430 (om man inte har hund eller är pizzabud). Utegångsförbudet är sagt ska hävas om en vecka.

Restriktionerna idag handlar om att enbart livsmedelsbutiker och apotek är öppna. Alla andra butiker, shoppinggallerior, museer och så vidare är stängda, men man kan handla online och hämta ut varor, om man beställer fyra timmar i förväg. Du får inte gå in i butik eller åka kollektivt utan att använda ansiktsmask. Svettig flämtar man runt i delikatessdisken med immiga glasögon.

Restauranger och krogar är stängda utom för avhämtning. Det betyder att du kan köpa något att äta eller dricka, ta med det hem eller konsumera det på gatan någonstans.

Tidigare har ju många reagerat negativt på restriktionerna. Frågan är vad som händer nu?

Etiketter: nederländerna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln