Läsning i karantänen

Idag är karantänen över. Det är tio dagar sedan jag kom till Amsterdam. Isoleringen har delvis bestått i läsande och skrivande. Förutom det som tillhör arbetet så har jag läst två böcker för avkoppling och underhållning.

John Le Carré
En fri agent (2019)

Det här måste väl ha varit LeCarrés allra sista bok då han gick bort i december i fjol. Vi får följa Nat som plockats hem efter många års utlandstjänstgöring och som inte riktigt vet om han ska pensionera sig eller ej från sitt jobb inom underrättelsetjänsten.  
Nat är inte lastgammal och han är en mästare på badminton.
Naturligtvis överrumplas han en dag av en ilsken ung man som utmanar honom på badminton. Det blir en relation som får följder. Det mesta utspelar sig i London (därav bilden :-)
LeCarré är själv en mästare på spionromaner och här känns han rykande färsk och aktuell med en historia som balanserar mellan Trump, Brexit och EU, samtidigt som det gamla spöket Ryssland alltid finns i bakgrunden.

Patrik Svensson
Ålevangeliet (2019)

Ja, jag instämmer i hyllningarna. Det här är en riktigt bra bok som Patrik Svensson åstadkommit. Jag gillar den här stilen där fakta presenteras på ett enkelt och berättande sätt, samtidigt som personen bakom skrivandet också syns - och som här, även pappa och farmor.
Mycket av det han skriver om ålen visste jag förut, men mycket nytt har jag lärt mig. De filosofiska utläggningarna om livets beständighet och hemligheter ger mervärde. 
 

Nu är det bara att hoppas att restriktionerna lättar i Nederländerna. Annars har jag snart läst ut böckerna jag tog med...

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln