Utegångsförbud och massprotester

I går kväll, lördag, var det utegångsförbud i Amsterdam för första gången sedan andra världskriget. Klockan 21 var det bara pizzabud och de som har hund som fick röra sig fritt på gator och torg.

Ett av flera desperata försök av vilsna politiker att stoppa smittspridningen av covid-19.

I dag, söndag, var det protestmöte på Museumsplein, framför Rijksmuseum och Van Goghmuseet. Förra söndagen plockades nästan 150 personer in av polisen när protestmötet mot coronarestriktionerna urartade.
Nu var polisen väl samlade. Jag har aldrig förr sett så många polisbussar och/eller piketer, mc-poliser, ridande poliser och hundförare. Det dröjde länge innan demonstranterna utnumrerade styrkorna, om de nu gjorde det. När jag gick hem var det fortsatt lugnt, och började bli kallt.

Alla var där. Trumpkepsar, fakenews-anklagelser mot public service, covid-19 konspirationsteoretiker plus alla de som vill passa på att synas. Drick en fredsam kopp kaffe!

Polisen som visiterade mig hette Helen. Till kaffet tog jag en junkyard hot dog.

Etiketter: nederländerna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln