End of the line

Hosta upp en halv miljon och du kan spendera en vecka i Donald Trumps villa på St Martin.

Donald J Trump har lämnat presidentposten och Vita Huset i Washington. Han och Melania stack lite före utsatt tid för att kunna flyga ståndsmässigt i Air Force One en sista gång.

Han åkte till hus och golfbana i Florida.

Vid Plum Bay på St Martin, den franska delen av ön, äger Trump sedan 2013 ett inhägnat paradis som kallas Chateau des Palmiers.
Jag var där och kollade fåglar och höll ett öga på en vän som surfade i februari/mars i fjol. Det var bara vi på hela stranden. En vacker vik med bred sandstrand, ett rejält stenparti i ena änden några buskage och vindpinade palmer.

Trump såg vi inte till. Egendomen ligger längst ut vid havet i en gated community. Vakterna släppte igenom oss utan frågor då de såg surfbrädan.

Den f.d. POTUSen återvänder nog inte till St Martin. Han har förgäves försökt sälja huset men hyr nu ut det istället. Det är en sexrums villa och en liten undantagsstuga på fyra rum. 45 000 dollar per vecka under högsäsong är vad du får punga ut med om du vill bo där. Ärligt talat ser det förfärligt ut med sin skamlösa lyx och prakt.

När min vän surfade vid Plum Bay gick allt bra, men för några månader sedan spolades en haj iland på stranden utanför Trumps villa. Ungefär i samma veva råkade en simmande kvinna ut för en hajattack på andra sidan ön.
 

Den här hajen spolades iland på Plum Bay, St Martin. Foto: privat.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

  • per rehnberg » Att ligga för Pampus:  ”Fint skrivet som vanligt. Hoppas du har det bra! Hankar mig fram sjölo,/ Per”

  • tell » Rijksmuseum och slavarna:  ”Jo, så är det Pelle. Vi sitter alla i samma båt och skjuter på pianospelaren, el..”

  • Pelle » Rijksmuseum och slavarna:  ”Ja, Holländarna har mycket att dölja, men wtf, hela europa + Amerika höll ju på...”

  • Per » Gränslöst:  ”Hej du, Jaha, då var du i Amsterdam. Hoppas allt är väl och hälsa Jullan. Ps Lot..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln