End of the line

Hosta upp en halv miljon och du kan spendera en vecka i Donald Trumps villa på St Martin.

Donald J Trump har lämnat presidentposten och Vita Huset i Washington. Han och Melania stack lite före utsatt tid för att kunna flyga ståndsmässigt i Air Force One en sista gång.

Han åkte till hus och golfbana i Florida.

Vid Plum Bay på St Martin, den franska delen av ön, äger Trump sedan 2013 ett inhägnat paradis som kallas Chateau des Palmiers.
Jag var där och kollade fåglar och höll ett öga på en vän som surfade i februari/mars i fjol. Det var bara vi på hela stranden. En vacker vik med bred sandstrand, ett rejält stenparti i ena änden några buskage och vindpinade palmer.

Trump såg vi inte till. Egendomen ligger längst ut vid havet i en gated community. Vakterna släppte igenom oss utan frågor då de såg surfbrädan.

Den f.d. POTUSen återvänder nog inte till St Martin. Han har förgäves försökt sälja huset men hyr nu ut det istället. Det är en sexrums villa och en liten undantagsstuga på fyra rum. 45 000 dollar per vecka under högsäsong är vad du får punga ut med om du vill bo där. Ärligt talat ser det förfärligt ut med sin skamlösa lyx och prakt.

När min vän surfade vid Plum Bay gick allt bra, men för några månader sedan spolades en haj iland på stranden utanför Trumps villa. Ungefär i samma veva råkade en simmande kvinna ut för en hajattack på andra sidan ön.
 

Den här hajen spolades iland på Plum Bay, St Martin. Foto: privat.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln