Bokväskan växer

Farfar Fridolv i Abbekås. Ålafiskaren.

Tisdag: Amsterdam!
Den fina guideboken Mitt Amsterdam av Marko Wramén (Karavan 2015) som jag fick av vännen och förre kollegan Marko vid releasen har jag naturligtvis lämnat vidare till dottern Anja som for iväg på cityweekend för några år sedan med sin Andreas.

Alltså - jag köpte en ny idag i Bokhandeln i Ystad. För jag tror att Marko har en del tips som kan intressera mer än Berlitz katedraler och kanaler.

Väl i bokhandeln kan man ju inte... alltså blev det också lite avkopplingslitteratur. Åker man bort ett tag är det inte så dumt att ta med sig lite böcker på svenska. I och för sig har jag redan packat en hel Kvantumkasse, men det är arbetsmaterial för den kommande Karibienboken. Nu handlade det om avkoppling.

John Le Carré är väl representerad i mina magasinerade kassar men nu drog jag också till mig pocketarna av Spionernas arv (2017) och En fri agent (2019). 

Slutligen kapitulerade jag och blir härmed sist i landet att skaffa mig och läsa Ålevangeliet av Patrik Svensson. Jag tror att den största anledningen till att jag inte skaffat boken förrän nu är att jag haft så mycket med ål och ålafiskare att göra att jag varit lite trött på ålen. Jag skrev för en handfull år sedan ett litet häfte om den hotade ålen på uppdrag av Biosfärområdet Vattenriket i Kristianstad Tjugo röster om hotet mot ålen (2012) och har två gånger suttit med för att dokumentera diskussionerna under heldagskonferenser om ålproblemet.

Jag tror alltså att jag vet det mesta om ålen, men boken handlar ju inte bara om ål och det ska bli spännande att läsa den. 

Farfar Fridolv och hans bröder var ålafiskare i Abbekås. Och rökt ål är väldans gott. 

Etiketter: sverige nederländerna

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln