Tellska biblioteket växer

Bara för att man inte vet vad som finns framöver får man inte sluta se framåt med tillförsikt.

En vecka in på året har biblioteket åter vuxit genom Bokbörsen och antikvariatsbesök.

Med en femkronors guidebok över Amsterdam av Berlitz.

Mats G Larsson, vikingaprofessorn som redan finns representerad med flera titlar i det tellska biblioteket (jag har tidigare varit tvungen att läsa på om väringarna i Miklagård och om grönlänningarna som for till Vinland för egna resor), bidrager med Minnet av vikingatiden, om de isländska sagorna och Ett ödesdigert vikingatåg om Ingvar den Vittfarnes resa.

Lonely Planets bok om Papua Nya Guinea & Solomon Islands är lagom lektyr då man inte ser begränsningarna inför kommande resor.

Pekka Langers son Joakim har skrivit en bok om en resa i Efraim Långstrumps fotspår som verkar helt underbar. Kung Kalle av Kurrekurreduttön. Fantastiskt historia om svensken Pettersson som blev kung på en ö utanför Papuas nordkust. Finns massor av ilandflutna sjömän i Villervallevärlden i Söderhavet. Har tidigare hittat kung Nilsson på Samoa, där dessutom det tredje vanligaste namnet lär vara Westerlund. 

I dag damp slutligen Walter Repos fina bok om Rolf Blomberg; Folkhemmets äventyrare, ned i postlådan. En bok jag länge siktat på och suktat efter. Nu hittade jag ett (1) ex på Bokbörsen och såg till att det blev mitt. Som grädde på moset så var det signerat av författaren. Skorpionen Blomberg känner jag mer och mer släktskap med desto mer jag läser av och om honom. Rolf Blombergs Latitud 0 grader fick jag i bokpremium i sjätte klass, för drygt femtio år sedan. Passar mina 44:or i hans fotspår? Hans utrustning krävde sju mulåsnor på första resan. Jag reser avgjort lättare.

Jag inväntar ännu ett bokpaket. J G Stedmans sanslösa skildring av sin tid i Surinam i slutet av 1700-talet. Det blir utmärkt läsning vid Amstels kajer när solen börjar värma, pilsnern smakar mer och tulipanerna invaderar. 

Om en dryg vecka packar jag Sigge. Vart är vi på väg? Jo, Amsterdam. Möjligheterna är oändliga. Följ mig på bloggen. 
 

Merparten av tellska biblioteket är väl undanstoppat.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

  • Thomas Nydahl » Thanks Mr Bobb:  ”Det kan inte vara en dussinjournalist som skrivit detta: "Ett hus mitt emot Pres..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln