Läsning för fåtöljresenärer

Brokiga Blad ur Ystads historia har uppmärksammats på två bloggar – det är ju numera där som den breda litteraturkritiken finns.

På sidan dast.nu – den numera helt internetbaserade tidskriften för populärkultur, har Kjell E Genberg, Sveriges meste författare med sannolikt uppemot 280 titlar bakom sig, läst och begrundat Brokiga Blad.

Han skriver:

”Texterna är korta men innehållsrika berättelser, skrivna i den humoristiska stil som är Tells signum, och varje avsnitt illustreras med Börje Berglund kongeniala teckningar. ”

Och:
”Man kan tro att det är en bok för lokalbefolkningen men med tanke på Ystads (och Skånes) inflytande på Sveriges historia och kulturella utveckling kan och bör Brokiga blad … kunna läsas över hela riket.”

Thomas Nydahl som skriver en blogg som numera heter Inre exil har också läst Brokiga Blad ur Ystads historia.

”Vad kan man inte lära sig om dragonerna, Gråbröderna, korsvirkeskulturen, danska författarinnan Ditte Cederstrand, Revhusen och sandskogen? Mycket! Själv hade jag förbindelse med staden en gång i tiden. Tänker bara gott om den. Ystadsborna är härliga, både i sin dialekt och sin attityd till livet och vardagen.

Har då Berglund & Tell alldeles struntat i  kommissarie Kurt Wallander? Nej, det har de inte. Men de påminner om att Ystad redan 1953 blev filmkuliss i Ingmar Bergmans Gycklarens afton. Men Bergman var förstås Mankells svärfar. Så kan man knyta ihop berättelser. Och det är något Berglund & Tell är mycket bra på. Rekommenderas för såväl Ystads-farare som fåtöljresenärer. ”


Läs själv:
www.dast.nu
inreexil.blogspot.com

Etiketter: sverige

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Per » Gränslöst:  ”Hej du, Jaha, då var du i Amsterdam. Hoppas allt är väl och hälsa Jullan. Ps Lot..”

  • Veronica RA » Sigge - the eurotrotter:  ”Härligt! Ta väl hand om Sigge och lycka till därborta Tell!”

  • Sven Rosborn » Vart tog Blåtand vägen?:  ”Boken ligger i skrivande stund (2021-01-17) layoutad och färdig för tryckning i ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln