Läsning för fåtöljresenärer

Brokiga Blad ur Ystads historia har uppmärksammats på två bloggar – det är ju numera där som den breda litteraturkritiken finns.

På sidan dast.nu – den numera helt internetbaserade tidskriften för populärkultur, har Kjell E Genberg, Sveriges meste författare med sannolikt uppemot 280 titlar bakom sig, läst och begrundat Brokiga Blad.

Han skriver:

”Texterna är korta men innehållsrika berättelser, skrivna i den humoristiska stil som är Tells signum, och varje avsnitt illustreras med Börje Berglund kongeniala teckningar. ”

Och:
”Man kan tro att det är en bok för lokalbefolkningen men med tanke på Ystads (och Skånes) inflytande på Sveriges historia och kulturella utveckling kan och bör Brokiga blad … kunna läsas över hela riket.”

Thomas Nydahl som skriver en blogg som numera heter Inre exil har också läst Brokiga Blad ur Ystads historia.

”Vad kan man inte lära sig om dragonerna, Gråbröderna, korsvirkeskulturen, danska författarinnan Ditte Cederstrand, Revhusen och sandskogen? Mycket! Själv hade jag förbindelse med staden en gång i tiden. Tänker bara gott om den. Ystadsborna är härliga, både i sin dialekt och sin attityd till livet och vardagen.

Har då Berglund & Tell alldeles struntat i  kommissarie Kurt Wallander? Nej, det har de inte. Men de påminner om att Ystad redan 1953 blev filmkuliss i Ingmar Bergmans Gycklarens afton. Men Bergman var förstås Mankells svärfar. Så kan man knyta ihop berättelser. Och det är något Berglund & Tell är mycket bra på. Rekommenderas för såväl Ystads-farare som fåtöljresenärer. ”


Läs själv:
www.dast.nu
inreexil.blogspot.com

Etiketter: sverige

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Lena Malmquist » På väg igen:  ”Hej Per! Kul att läsa din blogg! Framförallt var det viktigt och intressant att ..”

  • solweig johansson » Ida Bäckmann - resande reporter:  ”Jag är ordförande i ett nytt sällskap Ida Bäckmannsällskapet i Åmål. Vi söker ma..”

  • Britta Stenberg » Den flygande holländaren:  ”Hej du! Kom in på din hemsida av en slump, skulle bara kolla en grej. Blev kvar..”

  • Thomas Nydahl » Den flygande holländaren:  ”Fint reportage i Bladet idag. Har just läst. På din Molly ser du verkligen glad ..”

  • Veronica RA » Svälja handlingar:  ”Hamburg på våren är. Have fun! ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln