Last Christmas

Julafton 2012 letade vi upp nattbussen som skulle ta oss tvärs över det sydindiska höglandet. Från Pondicherry i Tamil Nadu till Ernakulam i Kerala. Reseagenten hade förklarat att det var bekväma bussar, man kunde till och med sova.
Det kunde mannen i sätet framför. Han hade fällt det närmare 45 grader och jag fick gå ned i någon sorts märklig zig-zagställning och skjutas in från sidan för att passa in i utrymmet bakom hans sovplats. Det gick sådär. Under natten kunde jag vicka på tårna. En i taget.
Det måste vara ett ålderstecken att man trots usla yttre förhållandena ändå sover i perioder.
Samtidigt måste det vara någon inre genetisk gps som berättar att det är här man ska stiga av, då bussen stannar i en vägkorsning på morgonen. Alla utrop sker på tamil eller malayalam och man har egentligen inte en susning om var man är.
Vi kom rätt. Juldagen firade vi i Fort Kochin.

Etiketter: indien

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln